ISCA Secretariat: Vester Voldgade 100, 2, DK-1552 Copenhagen, Denmark - CVR 29 50 05 41 Tel: +45 29 48 55 51 / info@isca-web.org22/4/2015NSU-projekt indstillet som best practice til den europæiske ungdomsuge

Da 4H Danmark modtog en e-mail fra det danske agency for Eramus+ programmet for nylig ventede der en overraskelse af den ekstra gode slags! 4H Danmarks projekt ”We Move” var nemlig blevet indstillet som best practice til den europæiske ungdomsuge.


”We Move” er 4H Danmarks nytænkende bud på Nordisk Lederskole og fandt sted i Ribe, Danmark i efteråret 2013. Projektet satte fokus på unges sundhed og fysisk aktivitet med inspiration fra MOVE Week, den paneuropæiske kampagne for at få flere europæere gjort fysisk aktive.

 

”Det er en fjer i hatten for os og et stort klap på skulderen, så vi er vældig glade for den anerkendelse, der ligger i udvælgelsen ” siger projektleder Lene Mouritsen Møller, Fælleskontoret 4H Danmark.

 

”Vi fik hjælp fra NSU’s sekretariat til at skrive ansøgningen og den afsluttende rapport. Men vi lagde også selv rigtig mange kræfter i at udvikle et spændede og udfordrende program for deltagerne og skabe nogle gode rammer for lederskolen. Derfor føles det også ekstra godt at blive belønnet på den her måde”.

 

Hvorfor er det netop 4H Danmarks projekt, der blev udvalgt til at repræsentere Danmark i den Europæiske Ungdomsuge? Det er der ifølge Melissa Kousgaard flere gode grunde til. Hun arbejder med internationale uddannelsesprogrammer i det danske Uddannelses- og Forskningsministerium.

 

”Temaet for den europæiske ungdomsuge i år er unges deltagelse, og ”We Move” passer perfekt til dette tema” fortæller Melissa Kousgaard.

 

At projektet havde et stærkt element af ungestyring, et stort læringsudbytte og meget fine fysiske rammer for aktiviteterne gav også gode points. Men allervigtigst for udvælgelsen var, at projektet gav deltagerne inspiration, viden og værktøjer til at lave aktiviteter i deres egne netværk og lokalsamfund.

 

”På den måde illustrerer projektet unges aktive deltagelse i samfundet på en meget fin måde, og netop styrkelse af unges aktive medborgerskab er en af hovedintentionerne bag Kommissionens ungdomsprogram” forklarer Melissa Kousgaard.

 

”We Move” er blevet udvalgt blandt 100-200 ungdomsprojekter fra Danmark, så det er lidt af et nåleøje, 4H Danmark har formået at mase sig igennem. Den europæiske ungdomsuge finder sted i den 27. april til 10. maj. Hvert land indstiller 5 projekter til best practice samlingen, og ét af dem kommer med på udstillingen i Bruxelles.

 

Læs mere om den europæiske ungdomsuge her