ISCA Secretariat: Vester Voldgade 100, 2, DK-1552 Copenhagen, Denmark - CVR 29 50 05 41 Tel: +45 29 48 55 51 / info@isca-web.org24/4/2015Play 4 the Planet Nordisk Ungdomsuge 2015

DGI Østjylland er vært for Nordisk Ungdomsuge 2015 og inviterer nordiske unge mellem 15-20 år til en uge med oplevelser, klimaforhandlinger og adventurerace i Danmark den 3.-8. august.

 

I år sætter ungdomsugen fokus på miljø, klimaforandringer og unges medansvar for natur og samfund. De er brandaktuelle temaer, der måske også kan lyde som nogle tunge emner at gå ombord i. Men intet kunne være mere forkert, fortæller Nina Pedersen Amdneh, der er projektleder for ungdomsugen.

 

”Vi mikser natur, miljø og klimaforandringer med et simulationsspil bygget op om en klimakonference og en masse adventureaktiviteter. Resultatet bliver en nyskabende og meget engagerende tilgang til de her lidt ”store” temaer” forklarer Nina.

 

At DGI Østjylland har valgt netop disse hovedingredienser til årets ungdomsuge er ikke overraskende. DGI Østjylland er en del af DGI, Danmarks næststørste idrætsorganisation med flere end 1,5 millioner medlemmer, og arbejder for at gøre flere fysisk aktive og opdage glæden ved idræt og bevægelse i et fællesskab med andre. Med mere end 100.000 frivillige ildsjæle arbejder DGI også systematisk med læring og udvikling af kompetencer. Desuden lægger DGI et stort arbejde i at spotte nye tendenser, og gøre brug af anerkendt viden i arbejdet med at gøre frivillige og ansatte klogere på både sig selv og idræt i det hele taget.

 

Det er første gang DGI Østjylland er værter for et NSU-arrangement, så der er lagt mange kræfter i at udvikle oplægget til ungdomsugen, og ambitionsniveauet er højt. Ugen vil bl.a. byde på masser af fysiske udfordringer - som rappelling, klatring og bygning af tømmerflåder - samarbejde og forhandlinger om jordens overlevelse plus indsigt i og udvikling af deltagernes personlige kompetencer.

 

”Med ungdomsugen vil vi give deltagerne større bevidsthed om nature. Vi vil også give deltagerne viden og værktøjer, så de får mulighed for at komme på banen, markere sig og handle i forhold til miljø og klimaforandringer, som er store udfordringer, både i Europa og på globalt niveau” fortæller Nina.

 

”Deltagerne får en spilguide med hjem i bagagen så de kan gennemføre spillet i deres egne organisationer, når de kommer hjem fra ungdomsugen” fortsætter Nina. Endelig er der naturligvis også en nordisk dagsorden: at deltagerne får et større kendskab til de forskellige lande i Norden, knytter nye venskaber på tværs af grænserne i Norden og bliver bedre til at tale de nordiske sprog i stedet for ”bare” at bruge engelsk.

 

DGI Østjylland stiller garanti for masser af frisk luft, fysiske og mentale udfordringer, personlig udvikling, nye venskaber og nordisk hygge – kender du nogen der skal med?

 

Se invitationen til Ungdomsugen nedenfor


Invitationen til Ungdomsugen 2015: Play 4 the Planet (PDF, 5.72 MB)